TR
EN
image
344
Prof. Dr. CEVDET AVCIKURT

Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 9

The Relationship between Personal Traits, Travel Motivation, Perceived Value and Behavioural Intention of Tourists Participating in Adventure Activities

International Journal of Comtemporary Economics and Administrative Sciences, Cilt: 12, Sayı: 2, 2021 (Hakemli Dergi)

An Investigation of the Publication of Books about Tourism Education in Turkey

Procedia-Social and Behavioral Sciences, Cilt: 116, 2014 (Hakemli Dergi)

Measuring food and beverage service quality in spa hotels: A case study in Bali{dotless}kesir, Turkey

International Journal of Contemporary Hospitality Management, Cilt: 26, Sayı: 2, 2014 (SCI-Expanded)

HIV/AIDS awareness and attitudes of tour guides in Turkey

Culture, Health and Sexuality, Cilt: 13, Sayı: 2, 2011 (SCI-Expanded)

Critical success factors for small hotel businesses in Turkey: An exploratory study

Cornell Hospitality Quarterly, Cilt: 52, Sayı: 2, 2011 (SCI-Expanded)

Production of Traditional Turkish Mesir Paste

Journal of Food, Agriculture & Environment, Cilt: 8, Sayı: 2, 2010 (Hakemli Dergi)

An investigation to evaluate the websites of tourism departments of universities in Turkey

Journal of Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, Cilt: 7, Sayı: 2, 2008 (SCI-Expanded)

Auditing Managerial Training Needs of Turkish Small and Medium sized Hotel Enterprises

Managerial Auditing Journal, Cilt: 18, Sayı: 5, 2003 (Hakemli Dergi)

Residents Attitudes Towards Tourism in Ayvalık Turkey

Tourism Analysis, An Interdisciplinary Journal, Cilt: 6, Sayı: 3, 2002 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar 123

BİSİKLET DOSTU OTEL İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN PERSPEKTİFİNDEN HİZMET ÖZELLİKLERİNİN KANO MODELİ ARACILIĞIYLA SINIFLANDIRILMASI

25. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Erzincan, 24 - 27 Eylül 2025

Yeşil İnsan Kaynakları Yönetimi (Y-İKY)’nin Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesine İlişkin Öneminin Değerlendirilmesi: Sistematik Derleme

23. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye - Düzce, 07 Mayıs 2025

FESTİVAL PROGAMLARININ SOKUM UNSURLARI BAĞLAMINDA İNCELENMESİ: KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÖRNEĞİ

Afrika 7. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mısır, 17 - 19 Ocak 2025

SOKÜM Unsuru Bağlamında Türk Kahvesinin Metafor Analizi ile İncelenmesi

II. Uluslararası Mezapotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Türkiye - Mardin, 05 - 07 Aralık 2024

SOKÜM Unsuru Bağlamında Türk Kahvesinin Metafor Analizi İle İncelenmesi

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Türkiye - Mardin, 05 Aralık 2024

Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde SOKÜM Unsurları ve Geliştirilmesi

22. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Kıbrıs, 30 Ekim - 01 Kasım 2024

Gençlik Turizmi Ve Festival Turizmi İlişkisi Bağlamında TEKNOFEST’e Yönelik Yorumların Analizi.

5. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi., Türkiye - Muğla, 30 Ekim - 03 Kasım 2024

Elektronik Ağızdan Ağıza Pazarlama (-E Wom) Kapsamında Balıkesir’deki Yiyecek-İçecek İşletmelerine Yönelik Yorumların Değerlendirilmesi: Tripadvisor Örneği

24. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Kastamonu, 19 - 21 Eylül 2024

Turist Rehberliği Öğrencilerine Yönelik Gerçekleştirilen Fakülte Uygulama ve Eğitim Gezilerinin Mesleğe Bakış Açısına Etkisi

VI. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi, Türkiye - Kütahya, 24 - 25 Mayıs 2024

İlişkisel Pazarlamanın Otel İşletmeleri Açısından Öneminin Değerlendirilmesi

22. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye - Ankara, 25 Nisan 2024

“Turizm” Alanında Gerçekleştirilen “Festival” ve “Etkinlik” Başlıklı Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

22. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye - Ankara, 25 Nisan 2024

“Turizm” Alanında Gerçekleştirilen “Festival” ve “Etkinlik” Başlıklı Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

22. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 25 Nisan 2024

Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Geleneksel Oyun ve Sporlara Yönelik Tutum ve Katılım Niyetlerinin Belirlenmesi

IV. Ulusal/ I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024

Reçete Standartlaştırma: Mancarlı Pide Örneği

4. Ulusal Balıkesir Turizm Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 18 - 20 Nisan 2024

Yerel Halkın Somut Olmayan Kültürel Mirasa İlişkin Farkındalık Düzeyinin Belirlenmesi

IV. Ulusal/ I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 18 - 20 Nisan 2024

En İyi Turizm Köyü Adaylarından Küçükköy’ün Swot Analizi

IV. Ulusal/ I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 18 - 20 Nisan 2024

Diyarbakır’da Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Turizm Sektörüne Yönelik Tutumları

IV. Ulusal/ I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024

Kahvaltı ile İlgili Algıların Metafor Analizi Yoluyla İncelenmesi: Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali Örneği

Geçmişten Günümüze Balıkesir Sempozyumu, Balıkesir., Türkiye, 02 Aralık 2022

Koronavirüs (Covid-19) Salgını’nın Otel İşletmelerinin Sosyal Medya’daki İçerik Paylaşımları Üzerine Etkisi: Ayvalık Örneği (The Effect of Coronavirus (Covid-19) Epidemic on Content Sharing of Hotels in Social Media: The Case of Ayvalık)

INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Türkiye - Çanakkale, 15 Ekim 2020

Katılımcılar Nezdinde Ulusal Turizm Kongreleri Algısı Üzerine Keşifsel Bir Araştırma

16. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Ankara, 12 - 15 Ekim 2020

Gastronomi Eğitiminde Kavram Yanılgıları

International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Türkiye - Ankara, 08 - 10 Ekim 2020

Yabancı Turistlerin Destinasyon Tercihlerinde Helal Gastronomi Konseptinin Önemine Yönelik Bir Araştırma

International Travel and Tourism Dynamics (ITTD20) Tourismice, Türkiye, 08 - 10 Ekim 2020

Turizm Destinasyonlarının Markalaşamaması: Erdek Örneği

MTCON’20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı Bildiriler Kitabı, Türkiye, 02 - 05 Eylül 2020

Marmaris Destinasyonunda Yaşam Biçimi Göçmeni Olan Yerleşik Yabancılar ile Yerel Halk Arasındaki Sosyal Mesafe

Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a Better World (MTCON-2020), Türkiye - Antalya, 02 - 04 Eylül 2020

Mutfak Çalışanlarının Doğrama Tekniklerine Yönelik Kavramsal Değişim Süreçlerinin İncelenmesi

MTCON’20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Türkiye - Ankara, 02 - 05 Eylül 2020

Kentin Üniversite Algısı ve Turizm: Balıkesir Üniversitesi Örneği,

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Sempozyumu, IRDARUS’19, Türkiye - Balıkesir, 21 - 22 Kasım 2019

Detecting the Brand Personality of Accommodation Establishments through Social Media: A Hotel Sample in Çanakkale

Global Congress on Smart Tourism, Türkiye - Çanakkale, 13 - 16 Kasım 2019

Eminönü’nde (İstanbul) Balık Ekmek Yeme Deneyimleri

III. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, IWACT-2019, Türkiye - Van, 26 - 29 Eylül 2019

Yerel Gazete Haberlerinde Balıkesir Turizmi

Milli Mücadele’nin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir, Türkiye - Balıkesir, 19 - 22 Eylül 2019

Gastronomi Turizmi Kapsamında Doğu Karadeniz Yerel Yiyeceklerinin Tanınma ve Deneyimlenme Durumları Üzerine Bir Araştırma

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Antandros Antik Kenti'nin Kültür Turizmine Kazandırılmasında Paydaş Görüşleri

3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye - Muğla, 24 Nisan 2019

Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Olarak "Pamukçu Beldesi Oyunları" Üzerine Bir Değerlendirme

3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye - Muğla, 24 Nisan 2019

Genç Kuşakların (Y ve Z) Tüketimlerindeki Yeni Eğilimlerin Turizm Hareketlerine Uyarlanması (Adaptation of New Trends in the Consumption of Young Generation (Y and Z) to Tourism Movements

Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye - Sakarya, 01 - 03 Kasım 2018

YAYGIN GASTRONOMİ EĞİTİMİNİN MEVCUTDURUMUNA İLİŞKİN NİTEL BİR ARAŞTIRMA

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK), Türkiye - Balıkesir, 26 - 28 Ekim 2018

Balıkesir İlindeki Turizm Faaliyetlerinin Değerlendirilmesine Yönelik SWOT Analizi

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 26 - 28 Ekim 2018

Balıkesir İlinin Turizm Faaliyetlerinin Değerlendirilmesine Yönelik SWOT Analizi

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK 2018), Türkiye - Balıkesir, 26 - 28 Ekim 2018

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumlarda Akademisyenler Arasındaki Kuşaklar Arası Çatışma (X ve Y Kuşakları)

19. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Türkiye - Afyonkarahisar, 17 - 21 Ekim 2018

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Kurumlarda Akademisyenler Arasındaki Kuşaklararası Çatışma (X ve Y Kuşakları)

19. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018

Yenilebilir Su Ürünlerinin Kullanımı Açısından Gastronomi Turizminin Geliştirilebilirliği: Kapıdağ Yarımadası Örneği

Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu Sempozyum Programı ve Bildiri Özetleri,, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2018

YENİLEBİLİR SU ÜRÜNLERİNİN MUTFAKLARDA KULLANIMI AÇISINDAN GASTRONOMİ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLEBİLİRLİĞİ: KAPIDAĞI YARIMADASI ÖRNEĞİ

ULUSLARARASI BANDIRMA VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU, Türkiye - Balıkesir, 17 - 19 Eylül 2018

Bandırma İlçesinin Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi

Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu, Türkiye - Balıkesir, 17 - 19 Eylül 2018

Turizmin Geliştirilmesinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Önemi: Türk Cumhuriyetleri Örneği

Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 05 - 08 Eylül 2018

Balkan Ülkelerine Giden Türk Turistlerin Seyahat Motivasyonunu Oluşturan İtici ve Çekici Faktörler

TÜRKKÜM-2018 Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye, 05 - 08 Eylül 2018

Üreten-Tüketiciler ve Türk Yemek Kültürü: Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Yiyecek ve İÇecek işletmelerinde Nitel Bir Analiz

TÜRKKÜM- Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyetleri Kongresi, Türkiye, 05 - 08 Eylül 2018

Türk Mutfağı ve Din Olgusu Etkileşimi Üzerine Bir Değerlendirme

TÜRKKÜM- Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyetleri Kongresi, Türkiye, 05 - 08 Eylül 2018

Turizmin geliştirilmesinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Önemi: Türk Cumhuriyetleri Örneği

TÜRKKÜM-2018 Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye, 05 - 08 Eylül 2018

Üreten-Tüketiciler ve Türk Yemek Kültürü: Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Nitel Bir Analiz

TÜRKKÜM-2018 Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye, 05 - 08 Eylül 2018

Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri:Doğu Karadeniz Mutfağı

7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi / 2. International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018

İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi (ULEAD 2018), Türkiye - Manisa, 09 - 11 Mayıs 2018

Alan Kılavuzluğuna Yönelik Paydaş Görüşleri: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği

1. Turizm Rehberliği Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 27 Nisan 2018

Y Kuşağının Turizm Sektöründe Alaylı Okullu Çalışan Algısı: Kırklareli Üniversitesi Turizm Öğrencileri Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018

Turizm Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018

Y Kuşağının Turizm Sektöründe Alaylı ve Okullu Çalışan Algısı: Kırklareli Üniversitesi Turizm Öğrencileri Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu “Turizmde Teknoloji ve İnovasyon” Bildiriler Kitabı, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018

Kış Turizmi Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi (2000-2017)

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, Türkiye - Sivas, 23 - 25 Şubat 2018

Kış turizmi konulu makalelerin bibliyometrik analizi

ULUSLARARASI SİVAS TURİZMİ KONGRESİ, Türkiye - Sivas, 23 - 25 Şubat 2018

Otel Çalışanlarının Düzgün İş Koşullarının Sağlanmasına YönelikAlgıları ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi (Ayvalık Örneği)

Resscongress Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu, Türkiye - Balıkesir, 03 - 05 Kasım 2017

Döner ve Kebapçıların Yiyecek-İçecek Hijyenine Yönelik Bakış Açıları: Ankara Örneği

3. Turizm Şurası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye - Ankara, 01 - 03 Kasım 2017

Destinasyon Tercihinde Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerinin Önemi: Uluslararası Kültür Turistleri Üzerine Bir Uygulama

18. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Mardin, 18 - 22 Ekim 2017

Turistik Çekicilik Unsuru Olarak Yerel Mistik Kahramanlar: Balıkesir Tülütabak Örneği

International Tourism And Cultural Heritage Congress/Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi(UTKM), Türkiye - Muğla, 05 - 08 Ekim 2017

Kültürel Miras Kapsamında Düğün Yemekleri: Balıkesir İli Örneği

Uluslararası Turism ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye - Muğla, 05 - 08 Ekim 2017

Değişen Kahve Tüketimi Alışkanlıklarında Türk Kahvesinin Yeri ve Önemi

International Tourism and Cultural Heritage Congress, Türkiye - Muğla, 04 - 08 Ekim 2017

HİKAYELERİYLE YAŞAYAN YAĞCIBEDİR HALILARI

ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, Türkiye - Muğla, 04 - 08 Ekim 2017

KÜLTÜREL MİRAS KAVRAMINA İLİŞKİN ALGILARIN METAFOR ANALİZİ YOLUYLA İNCELENMESİ

ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, Türkiye - Muğla, 04 - 08 Ekim 2017

Yaşayan Müze Ziyaretçilerinin Algıladıkları Deneyimsel Değer, Memnuniyet Düzeyleri ve Davranışsal Niyetleri İlişkisinin İncelenmesi

International Congress Of Tourism and Cultural Heritage, Türkiye - Muğla, 04 - 08 Ekim 2017

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Müze Ziyaret Alışkanlıkları ve Müze Tercihlerini Etkileyen Faktörler

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye, 04 - 08 Ekim 2017

Yaşayan Müze Ziyaretçilerinin Algıladıkları Deneyimsel Değer, MemnuniyetDüzeyleri ve Davranışsal Niyetleri İlişkisinin İncelenmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye, 04 - 08 Ekim 2017

Kültür Turizm Destinasyonu Olarak Konya’ya Gelen Uluslararası Turistlerin Kültür Turisti Tipolojileri Açısından İncelenmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye, 04 - 08 Ekim 2017

Marmaris Kültürel Mirasının Yöre Turizmine Etkisi: Yerel Kurum Yöneticileri Boyutuyla Bir Araştırma

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye - Muğla, 04 - 08 Ekim 2017

Marmaris Kültürel Mirasının Yöre Turizmine Etkisi: Yerel Kurum Yöneticileri Boyutuyla Bir Araştırma

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye, 04 - 08 Ekim 2017

Kültürel Miras Kapsamında Düğün Yemekleri: Balıkesir İli Örneği

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye, 04 - 08 Ekim 2017

Van İli Turistik Tanıtım Görselinin Göstergebilimsel Analizi

International West Asia Congress of Tourism Research, Türkiye - Van, 28 Eylül - 01 Ekim 2017

TURİZMDE İŞLETME İMAJI VE İŞLETME ÜNÜNÜN DEVAMLILIĞINDA KULLANICI GÜDÜMLÜ İÇERİKLERİN ÖNEMİ

ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Türkiye - Van, 28 Eylül - 01 Ekim 2017

Van İli Turistik Görselinin Göstergebilimsel Analizi

International West Asia Congress of Tourism Research, Türkiye - Van, 28 Eylül - 01 Ekim 2017

Seferihisar Halkının Sakin Şehir Kavramına İlişkin Metaforik Algıları

International West Asia Congress Of Tourism Research - IWACT, Türkiye - Van, 28 Eylül - 01 Ekim 2017

Girişimcilik Konulu Lisansüstü Tezlere Yönelik Bibliyometrik Bir Analiz

8. International Congress on Entrepreneurship “Local, Regional and Global Dynamics of Entrepreneurship", Türkiye - Balıkesir, 14 - 16 Temmuz 2017

Çevresel Olarak Sürdürlebilir Turist Davranışları: İstanbul’a Gelen Turistler Üzerine Bir Araştırma

VI. Ulusal II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Türkiye - Gaziantep, 14 - 15 Nisan 2017

Tourist guide Attitude Towards Sustainable Tourism

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, Türkiye, 04 - 06 Kasım 2016

Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrenclerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarıın Belirlenmesi Harmancık Örneği

14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Bildiriler Kitabı, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Kuzey Makedonya, 22 - 24 Ağustos 2016

Almanya da Staj Yapan Öğrencilerin Kültür Şoku Yaşama Düzeyleri Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Örneği

2. INTERNATIONAL CONGRESS ON ECONOMICS AND BUSINESS - ICEB 2016, Bosna-Hersek, 30 Mayıs - 03 Haziran 2016

Almanya da Staj Yapan Öğrencilerin Kültür Şoku Yaşama Düzeyleri Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Örneği

2. International Congress on Economics and Business, New Economic Trends and Business Opportunities, Bosna-Hersek - BOSNA, 30 Mayıs - 03 Haziran 2016

Bityo Btioyo Mezunlarının Okula BağlılıK Düzeylerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma

15. Geleneksel Turizm Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi, Balıkesir, Türkiye - Balıkesir, 22 Nisan 2016

Yerel Halkın Yazlıkçılara Yönelik Algıları Altınoluk Örneği

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu, Türkiye - Balıkesir, 20 - 22 Kasım 2015

Vanilya Baharatı ve Kullanım Alanları Üzerine Bir Araştırma

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 28-30 Mayıs, 2015, Konya, Türkiye - Konya, 28 - 30 Mayıs 2015

Turkey in Unesco Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity and Its Importance for Turkish Tourism

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 28-30 Mayıs, 2015, Konya, Türkiye - Konya, 28 - 30 Mayıs 2015

Yerel Halkın Üniversite ve Üniversite Öğrencilerine Bakış Açısı Çeşme Örneği

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 28-30 Mayıs, 2015, Konya, Türkiye - Konya, 28 - 30 Mayıs 2015

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin İletişim Becerilerinin İncelenmesi

2nd International Congress of Tourism & Management Researches Proceeding Book, ICTMR, Türkiye - İzmir, 01 - 03 Mayıs 2015

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin İletişim Becerilerinin İncelenmesi

2nd International Congress of Tourism and Management Researches, Proceeding Book, Sakarya Üniversitesi Yayınevi, Kuşadası, Türkiye - Sakarya, 01 - 03 Mayıs 2015

Turizm Alan Yazınında Engelliler İle İlgili ÇalışmalarınBibliyometrik Profili 2000 2013

15. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014

Engelli Turizmi ve Belek teki Otel Yöneticilerinin Engelli Turizmine Bakış Açıları

15. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Ankara, 13 - 16 Kasım 2014

Türk Turizm Eğitimi İçerisinde BTİOYO nun Yeri ve Önemi

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye - Aydın, 04 - 05 Nisan 2014

Turizmin Etkileri Konusunda Yerel Halkın Yaklaşımlarının Belirlenmesi Rize Ayder Yaylası Örneği

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kuşadası, Türkiye - Aydın, 04 - 05 Nisan 2014

Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği

14. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Kayseri, 05 - 08 Aralık 2013

Kültür Şoku: Erasmus Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Antalya, 06 - 09 Aralık 2012

Türkiye de Yerel Turizm Ofislerinin Web Site İçeriklerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Business Management in the Globalized World and CSR, 1st International Scientific-Practical Conference “Business Administration and Corporate Social Responsibility”, Azerbaijan State Economic University, Baki, Azerbaijan, Azerbaycan - BAKU, 23 - 25 Kasım 2012

Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Mezunlarının Turizm Sektöründeki İstihdam Profili

Turizm Eğitimi Konferansı-Tebliğler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012

Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Sektöre Yönelik Görüşleri ve Kariyer Beklentileri Arasındaki İlişki

Turizm Eğitimi Konferansı-Tebliğler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Ankara, Türkiye - Ankara, 17 - 19 Ekim 2012

Kazdağlarında Yetişen Yenilebilir Endemik ve Nadir Bitkilerin Mutfak Kültürü Üzerindeki Önemi ve Türk Mutfak Kültürü Örneği

Kazdağları III.Ulusal Sempozyumu (Balıkesir Üniversitesi), Balıkesir, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012

Konaklama İşletmelerinde Analitik Hiyerarşi Prosesi Yöntemi ile Tedarikçi Seçim Kriterlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye - Nevşehir, 12 - 15 Nisan 2012

Turizmin Halk Üzerine Etkileri Samsun Örneği

Samsun Sempozyumu, Samsun Valiliği, Samsun, Türkiye - Samsun, 13 - 16 Ekim 2011

Turistlere Yönelik Suçlar Antalya ya Gelen Turistler Üzerinde Bir Araştırma

Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 11. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, Türkiye - Aydın, 02 - 05 Aralık 2010

Turistlere Yönelik Suçlar

11. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Aydın, 02 - 05 Aralık 2010

Turistlere Yönelik Suçlar

11.Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 02 - 05 Aralık 2010

Supplier Selection In Supply Chain Management of Accomodation Enterprises A Research In The Hotel Of Turkey

24th European Conference on Operational Research, Portekiz, 11 - 14 Temmuz 2010

Yiyecek İçecek Tedarik Zinciri Yönetimi Kapsamında Tedarikçi Seçim Teknikleri

4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 16 - 17 Nisan 2010

Customer Loyalty in the Speciality Restaurant An Example from İstanbul

EMNet 2009 IV. International Conference on Economics and Management of Networks, School of Economics and Business University of Sarajevo, Bosna-Hersek, 03 - 05 Eylül 2009

Özellikli Restoranlarda Menü Planlaması Yapılırken Dikkate Alınan Faktörler Karayolu Güzergahı Üzerindeki Restoranlarda Bir Uygulama

III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 17 - 18 Nisan 2009

Supply Chain Management in The Service and Tourism Industries A Comparative Pilot Research for Turkish Hotels Supply Chains

VI. International Logistics & Supply Chain Congress, Türkiye - İstanbul, 06 - 07 Kasım 2008

Turizmin Sosyolojik Etkileri

1. Ulusal Türkiye Turizmi Kongresi Kongre Bildiri Kitabı, Karasu-Sakarya, Türkiye, 07 - 08 Eylül 2007

Yiyecek İçecek Olgusuna Sosyolojik Bakış

I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 04 - 05 Mayıs 2007

Yiyecek İçecek Olgusuna Sosyolojik Bir Bakış

1.Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinler, Antalya, Türkiye - Antalya, 04 - 05 Mayıs 2007

The Effects of Professional Tourist Guides Perceptions and Attitudes Towards Tourist Groups on Job Behaviour Forms

International Tourism Biennial, Çanakkale Onsekiz Mart University, School of Tourism & Hotel Management, Türkiye, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007

A New Marketing Method Word of Mouth Marketing and Its Applicability in Tourism Establishment

International Tourism Biennial, Türkiye - Çanakkale, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007

Turizmde Yeni Trend Ekoturizm ve Rize’nin Ekoturizm Potansiyeli

1. Rize Sempozyumu, Türkiye - Rize, 16 - 18 Kasım 2006

Turizmde Bölgesel Tanıtma Faaliyetlerinin İç Turizmi Geliştirmedeki Rolü Eğirdir Yöresine Yönelik Bir Model Önerisi

II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2006

Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Ölçümü ve Bir Uygulama

II. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 20 - 22 Nisan 2006

Balıkesir ilinin turist çeken yörelerinin yerli turist profili karşılaştırması

1. Balıkesir Sempozyumu, Türkiye, 17 - 20 Kasım 2005

Turizmde Bölgesel Tanıtma ve Bursa İli Bölgesel Tanıtım Modeli

1. Bursa Turizm Sempozyumu, Türkiye, 30 Eylül - 02 Ekim 2005

Balıkesir Yöresinin Yerli Turist Profili

1. Çanakkale Turizm Biyaneli, Türkiye, 05 - 07 Mayıs 2005

Balıkesir Yöresinin Yerli Turist Profili

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, I. Çanakkale Turizm Biyenali, Çanakkale, Türkiye, 05 - 07 Mayıs 2005

Turizmde Kriz Yönetimi ve Otel İşletmelerine Yönelik Bir Uygulama

Amforth World Tourism Forum 2004, Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye, 01 - 05 Mayıs 2004

Residents Attitude Towards Tourism Development A Case of Uzungöl Turkey

2nd International Symposium on Tourism and Sustainability, Global Frameworks and Local Realities: Social and Cultural Identities in Making and Consuming Tourism, Türkiye, 11 - 12 Eylül 2003

Alternatif Turizm Planlamasında Swot Analizinin Uygulanması

Türkiye’nin Alternatif Turizm Potansiyeli ve Güncel Sorunları” Konferansı, Çankırı, Türkiye, 03 - 04 Mayıs 2003

Turizmde Sürdürülebilir Gelişme ve Türkiye

I. Uluslararası ve III. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 29 Kasım - 03 Aralık 1996

Kitap & Kitap Bölümleri 23

A Study on The Perception of Hyperlocal Supplying: The Case of Restaurant Consumers

Araştırma Kitabı, Özgür Yayınları, Gaziantep, 2025

A Study to Determine The Accessibilty of Local Food For Foreign Tourists

Mesleki Kitap, Livre De Lyon, Livre, 2025

The Concept of Home-Style Restaurants as a New Trend and Its Sustainability

Mesleki Kitap, Özgür Yayınları, Gaziantep, 2025

A Research Towards The Identification of Local Foods Within The Scope of Cultural Heritage: The Case of Edremit Region

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, LYON, 2024

A Study on The Effect of Children’s Menus on Restaurant Preferences

Mesleki Kitap, BIDGE Publications, Ankara, 2024

The effect of seconf home owners' leisure tıme habtis on their satısfactıon levels: Edremit gulf example

Mesleki Kitap, Livre de lyon, Lyon, 2024

Turizm Destinasyonlarının Markalaşma(ma)sı

Mesleki Kitap, Detay yayıncılık, Ankara, 2024

FUZZY VIKOR METHOD APPLICABILITY OF THE IN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES PRODUCTION MANAGEMENT

Mesleki Kitap, LIVRE DE LYON, LYON, 2023

Dünya Mirası ve Turizm-Unesco, Programlar ve Uygulamalar

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2021

Turizm Destinasyonlarında Yerleşik Yabancılar

Mesleki Kitap, Gazi Kitabevi, Ankara, 2021

Turizm Sosyolojisi-Genel ve Yapısal Yaklaşım

Mesleki Kitap, DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2020

Turizm Sosyolojisi Genel ve Yapısal Yaklaşım

Mesleki Kitap, DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2017

Avrupa Birliği nde Turizm ve Türkiye

Ders Kitabı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2016

Turizmde Tanıtma ve Satış Geliştirme

Mesleki Kitap, DEĞİŞİM, Ankara, 2010

Turizm Sosyolojisi Genel ve Yapısal Yaklaşım

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2009

Yavaş Turizm ve Türkiye’deki Yavaş Turizm Destinasyonları - Yavaş Şehir Hareketi (Cittaslow)

Mesleki Kitap, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, 2022

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış - Gastronomi Sosyolojisine Genel Bakış

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2019

Kavramdan Uygulamaya Turist Rehberliği Mesleği - Turist Rehberi Olmak

Araştırma Kitabı, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, 2019

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar - Alan Kılavuzluğuna Yönelik Paydaş Görüşleri: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Örneği

Araştırma Kitabı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2018

Uluslararası Seyahat İşletmeciliği - Uluslararası Seyahat İşletmelerinin Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2017

Global Issues and trends in Tourism - The Role of Gastronomy Tourism in Slow Cities: Case of Turkey

Mesleki Kitap, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, Sofya, 2016

Çalışma Yaşımında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnekler ve Uygulamalar - Bireysel Gelişimde Etkin İletişim

Mesleki Kitap, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, 2010

Türk Turizm Tarihi Yapısal ve Sektörel Gelişim - Türk Turizminin Dünya Turizmindeki Yeri

Araştırma Kitabı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2009

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları