TR
EN
image
263
Prof. Dr. DÜRİYE BOZOK

Akademik İdari Deneyim

Akademik Ünvanlar

Prof. Dr.

2017 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Doç. Dr.

2012 - 2017
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi

1996 - 2012
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi

Öğretim Görevlisi

1993 - 1996
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi

Araştırma Görevlisi

1988 - 1993
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi

Yönetimsel Görevler

Fakülte Kurulu Üyesi

2023 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

2021 - 2024
Balıkesir Üniversitesi

Fakülte Kurulu Üyesi

2020 - 2023
Balıkesir Üniversitesi

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

2018 - 2021
Balıkesir Üniversitesi

Bölüm Başkanı

2013 - 2020
Balıkesir Üniversitesi

Enstitü Müdür Yardımcısı

2004 - 2007
Balıkesir Üniversitesi

Diğer İdari Görev

2003 - 2006
Balıkesir Üniversitesi

Yüksekokul Müdürü

1990 - 2000
Balıkesir Üniversitesi

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

1996 - 1998
Balıkesir Üniversitesi

Verdiği Dersler

Hizmet Pazarlamasında Yeni Trendler ve Gastronomi
Doktora
Sosyolojik Etkileşim ve Gastrodiplomasi
Doktora
Uzmanlık Alan Dersi
Doktora
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Hizmet Pazarlaması
Yüksek Lisans
Uzmanlık Alan Dersi
Yüksek Lisans
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Lisans
Pazarlama
Lisans
Uluslararası Turizm Hareketleri
Lisans
Marka Yönetimi ve Turizmde Markalaşma
Doktora
Turizm Pazarlama Yöntemleri
Yüksek Lisans
Turizm Coğrafyası
Lisans
Uluslararası Turizm Hareketleri
Lisans
Turistik Ürün Çeşitlendirme
Lisans
Uluslararası Turizm Hareketleri
Lisans

Yönetilen Tezler

Türkiye'nin Gastrodiplomasi Faaliyetlerinin Sosyal İnşacılık Perspektifinden Değerlendirilmesi: Diplomatik Görüşmeler Üzerine Nitel Bir Araştırma
Öğrenci: Şeyma Andaş
Gastronomi eğitimi alan öğrencilerin çölyak hastalığına yönelik bilgi düzeylerinin ve tutumlarının belirlenmesi
Öğrenci: Ceyda Özcan
Yeni ürün geliştirme kapsamında spirulina'nın tarhanada kullanılmasının duyusal analiz yöntemi ile değerlendirilmesi
Öğrenci: Mehmet Emin Tura
Sürdürülebilir Ürünlerin Tercihinde Müziğin Etkisinin Gastrofizik Ekseninde Değerlendirilmesi
Öğrenci: Berre Zeynep Uçan Kayaalp
Bilinçli farkındalık temelli yeme farkındalığı egzersizi ve duyusal analiz eğitiminin gastronomi öğrencilerinde uygulama dersi öğrenim kalıcılığına etkisi
Öğrenci: Ayşe Gülnihal Kahraman
Tüketim bencilliğinin ekolojik ayak izi farkındalığına ve tüketici tercihlerine etkisi: Yeşil restoranlar örneği
Öğrenci: Ramazan Karaman
Topraksız Tarım ile Geleneksel Tarım Ürünlerinin Duyusal Analiz, EEG ve Göz İzleme Teknikleri ile Tercih Edilebilirliğinin Karşılaştırılması
Öğrenci: Emre Öztürk
Balıkesir Güneydoğu kırsal alanında yöresel mutfak kültürünün analizi ve gastronomi turizmine kazandırılması
Öğrenci: Ayşe Nur Oral
Çevrim içi yöresel yiyecek-içecek tercihindeki motivasyon unsurlarının satın alma karar sürecine olan etkisinin genişletilmiş Teknoloji Kabul Modeline göre incelenmesi
Öğrenci: Elif Aslan
Otantiklik ile gastronostaljik tutum ilişkisinin yeniden ziyaret niyetine ve destinasyon imajına etkisi
Öğrenci: Reşad Emre Özgüneş
Sosyal Medya Pazarlama Faaliyetlerinin Kuşaklar Açısından İncelenmesi; Restoranlar Üzerine Bir Araştırma
Öğrenci: Elif Sedef Demirci
Farklı baharat kombinasyonları ile hazırlanan raw food ürünlerinin duyusal analiz yöntemi ile değerlendirilmesi
Öğrenci: Berre Zeynep Uçan
İnsanların ötesinde robotik emek: Potansiyel yerli turistler, turizm akademisyenleri ve turizm sektör temsilcileri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
Öğrenci: Övgü Açıksözlü
Osmanlı mutfağından günümüze aynı isimle gelen seçilmiş et yemeklerinin içerik incelemesi ve duyusal analizi: Balıkesir örneği
Öğrenci: Kadirye Kahraman
Geçmişten günümüze gastronomi trendleri: Potansiyel yerli turistlerin yenilebilir böcekler akımına yönelik algılarının ölçülmesi
Öğrenci: Ramazan Karaman
Etnik restoranların turist davranışlarına etkisi: Berlin'deki Türk restoranlarında bir araştırma
Öğrenci: Sami Sonat Özdemir
Özel yüksek öğretim öğrenci yurtlarında hizmet kalitesi kapsamında öğrenci memnuniyetinin değerlendirilmesi: Balıkesir örneği
Öğrenci: Seydi Kaan Yüksel
Gastronomi turizminde yerli ziyaretçilerin yöresel yiyeceklere yönelik unutulmaz deneyimlerinin davranışsal niyetleri üzerine etkisi: Seferihisar örneği
Öğrenci: Zeliha Duygu Ölmez
Otel işletmelerinde istihdam edilen engelli bireylerin iş yaşamına ilişkin algıladıkları sorunlar: Antalya örneği
Öğrenci: Çisem Kaya
Destinasyon imajının yerleşik yabancıların yerleşim yeri seçimine etkisi: Bodrum
Öğrenci: Reşad Emre Özgüneş
Otel işletmelerinde oryantasyon eğitiminin değerlendirilmesi: İstanbul - Beyoğlu örneği
Öğrenci: Hasan Alp Atik
Müşteri temelli marka değerinin yaratılması ve termal turizm amaçlı seyahat eden turistlerin marka algılarının ölçülmesi: Balçova örneği
Öğrenci: Melike Gül
Türk hamamlarında hijyen ve sanitasyonun turist sağlığı açısından ele alınması: Antalya ili örneği
Öğrenci: Övgü Açıksözlü
Çalışma yaşamında kadın ve konaklama işletmelerinde kadın yöneticilerde cam tavan sendromunu önlemeye yönelik stratejiler: İstanbul örneği
Öğrenci: Arife Mayuk
Hizmet kalitesinin bir unsuru olarak atmosferin müşteri sadakati üzerine etkisi: Bozcaada'daki otellerde konaklayan yerli turistler üzerinde bir araştırma
Öğrenci: Murat Aksu
Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek hizmetlerinde dış kaynak kullanımı (outsourcıng) ve Marmaris yöresinde bir araştırma
Öğrenci: Özcan Zorlu
Seyahat acentalarında paket tur satışları ve sonrasında tüketici şikayetlerine yönelik bir araştırma
Öğrenci: Hilal Can
Turizmde müşteri memnuniyeti ve müşteri şikayetleri yönetimi (Belek yöresinde bir uygulama)
Öğrenci: Mesut Bozkurt
Otel işletmelerinde kat hizmetleri bölümünün yönetimi ve bir uygulama
Öğrenci: Nuray Akyüz