TR
EN
image
87
Prof. Dr. MEHMET SARIOĞLAN

Akademik İdari Deneyim

Akademik Ünvanlar

Prof. Dr.

2023 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları A.B.D.

Doç. Dr.

2017 - 2023
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları A.B.D.

Dr. Öğr. Üyesi

2012 - 2017
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları A.B.D.

Araştırma Görevlisi

2005 - 2012
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları A.B.D.

Yönetimsel Görevler

Yüksekokul Müdürü

2024 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi, Sındırgı Meslek Yüksekokulu

BAP Koordinatörü

2023 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi

Daire Başkanı

2011 - 2014
Balıkesir Üniversitesi

Konservatuvar Müdürü

2005 - 2011
Balıkesir Üniversitesi, Rektörlüğe Bağlı Merkezler

Verdiği Dersler

Turizm Pazarlaması
Lisans
Bütçe ve Maliyet Kontrolü
Lisans
Otel İşletmeciliği
Lisans
Turizm Sosyolojisi
Lisans
Servis-Bar Operasyonları
Lisans
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Yöntemleri
Lisans
Yenilebilir Endemik Bitkiler
Lisans
Beslenme İlkeleri
Lisans
Kongre ve Fuar Organizasyonu
Lisans
Türk Mutfak Kültürü
Lisans
Mutfak Uygulamaları-I
Lisans
Mutfak Terminolojisi
Lisans
Yiyecek-İçecek Yönetimi
Lisans
Dünya Mutfakları
Lisans
Turizm Politikası ve Planlaması
Lisans
Konaklama Tesisleri Muhasebesi
Lisans
Uzmanlık Alan Dersi
Yüksek Lisans
Turizm İşletmelerinde Tedarik Zinciri Yönetimi
Yüksek Lisans
Bitirme Projesi
Lisans
Konaklama Muhasebesi
Ön Lisans

Yönetilen Tezler

Gastronomi
Öğrenci: Gülhan Cevizkaya
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Web Tabanlı Uzaktan Eğitimin Uygulanabilirliğine Yönelik Bir Araştırma
Öğrenci: Talha Serdar Sezen
Yiyecek ve İçecek İşletmelerindeki Tüketiciler İçin Çocuk Menüsü ve Ambiyans İlişkisinin Önemi Üzerine Bir Araştırma
Öğrenci: Sude Dilah Serez Yılmaz
Yeni Ürün Geliştirme Kapsamında Balıkesir "Kirli Hanım" Peynirinin Aroma Profilinin Çıkarılması
Öğrenci: Rana Şat
Türkiye'de Gastronomi Eğitiminde Sınıf Dışı Eğitimin Uygulanabilirliği
Öğrenci: Recep Tayyip Ünüvar
Pişirme Yöntemleri ve Doğrama Teknikleri Konularında Kavram Yanılgılarının Belirlenmesi
Öğrenci: Cevdet Sökmen
Gastronomik ürün envanteri oluşturmaya yönelik bir araştırma: Edremit yöresi örneği
Öğrenci: Necmettin Şahin
Özel Günlere Özgü Gastronomik Ürünler Üzerine Bir Araştırma (Hatay Örneği)
Öğrenci: Özlem Yatkın
Mutfak Eğitiminde Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP)
Öğrenci: Büşra Meltem Türkmen
İkinci Konut Sahiplerinin Yerel Gastronomik Öğelerin Arz ve Talep Düzeylerine Etkisi:Altınoluk Yöresi Örneği
Öğrenci: Devrim Cem Akbulut
İnovatif bir yaklaşım olarak yenilebilir çiçeklerin çikolatalarda kullanımı
Öğrenci: Erhan Metin
Gastronomi
Öğrenci: Nebahat Seda Manavgat
Otel mutfaklarında ergonomi ve hijyen uygulamaları etkileşimine yönelik bir araştırma (İstanbul örneği)
Öğrenci: Sevcan Battal
Marinalarda faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmelerinde tüketici tercihlerini etkileyen faktörlerin tespitine yönelik bir araştırma
Öğrenci: Hilal Baştürk
Yöresel gastronomik ürünlerin kırsal kalkınmadaki rolüne ilişkin bir araştırma
Öğrenci: İsmail Ertopcu
Kaybolmakta olan yerel mutfak kültürünün turizme kazandırılması: Balıkesir ili Edremit körfezi örneği
Öğrenci: Gülhan Yalın
Steakhouse restoranlarda dry-aging (Olgunlaştırma) tekniği kullanım boyutlarının gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma
Öğrenci: Enes Doğan
Yöreye Özgü Yenilebilir Flora Çeşidinin Zeytinyağlı Yemek Kültürü Üzerindeki Üretim Tekniklerine Etkisi: Seferihisar Yöresi Örneği
Öğrenci: Mert İskenderoğlu
Gastronomi
Öğrenci: Ayşegül Yağlı
Gastronomi eğitiminin mevcut durumunun analizine yönelik bir araştırma
Öğrenci: Talha Serdar Sezen
Yenilebilir endemik bitkilerin zeytinyağlı yemeklerde kullanımı: Seferihisar örneği
Öğrenci: Mert İskenderoğlu
Havayolu ulaştırma işletmelerinin tercih edilmesinde yiyecek-içecek hizmet kalitesinin rolüne ilişkin bir araştırma (THY örneği)
Öğrenci: Fadime Yabacı
Otel mutfak yöneticilerinin işgörenlerin yeterlilik düzeyi hakkındaki algıları: Karşılaştırılmalı bir uygulama
Öğrenci: Şükran Daylar