TR
EN
image
90
Prof. Dr. MEHMET SARIOĞLAN

Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 1

Applicability of Cooperative Learning Model In Gastronomy Education

Journal of Tourism Theory and Research, Cilt: 1, Sayı: 2, 2015 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar 55

FESTİVAL PROGAMLARININ SOKUM UNSURLARI BAĞLAMINDA İNCELENMESİ: KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÖRNEĞİ

Afrika 7. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mısır, 17 - 19 Ocak 2025

Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde SOKÜM Unsurları ve Geliştirilmesi

22. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Kıbrıs, 30 Ekim - 01 Kasım 2024

Özel Gün Yemeklerinin Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Değerlendirilmesi

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 - 09 Ekim 2022

Applicability of Demand Forecasting Methods in Food and Beverage Businesses (An Application in Boutique Businesses)

VI: International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 Ekim 2022

Creating Gastronomic Product Inventory a Research: Example of Edremit Region

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 Ekim 2022

Evaluation of Special Day Meals within the Scope of Intangible Cultural Heritage (Özel Gün Yemeklerinin Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Değerlendirilmesi)

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 Ekim 2022

Non-Local Tourists' Opinions About Turkish Cuisine (Yerli Olmayan Turistlerin Türk Mutfağı Hakkındaki Görüşleri)

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 - 08 Ekim 2022

Physical Kitchen Planning in Businesses with Mass Food Production (Toplu Yiyecek Üretimi Gerçekleştiren İşletmelerde Fiziki Mutfak Planlaması)

VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Afyonkarahisar, 06 Ekim 2022

Gastronomi Eğitiminde Kavram Yanılgıları

International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism, Türkiye - Ankara, 08 - 10 Ekim 2020

İlkokul Öğrencilerinin Yiyecek ve Mutfak Sanatlarına Yönelik Algıları:İzmir İli Örneği

2. ULUSLARARASI TEMEL EĞİTİM KONGRESİ, Türkiye - Muğla, 23 - 27 Ekim 2019

Yavaş Şehirlerdeki (Cittaslow) Restoranlara Yapılan Çevrimiçi Tüketici Yorumlarının Değerlendirilmesi: Gökçeada Örneği

20. Ulusal 4. Uluslararası Turizm Kongresi, Türkiye - Eskişehir, 16 - 19 Ekim 2019

AŞÇILIK EĞİTİMİNDE UYGULAMALI DERSLERİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA (ÖN LİSANS DÜZEYİ ÖRNEĞİ)

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Türkiye - Nevşehir, 19 - 21 Eylül 2019

Kırsal Turizm Kapsamında Özel Günlerde Hazırlanan Yemeklerin Türk Mutfak Kültürü Üzerindeki Yeri: Milas-Ören ÖrneğiThe Role of Specially Prepared Meals on Turkish Cuisine in the Context of Rural Tourism: The Case of Milas-Oren

IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS, Türkiye - Muğla, 13 - 15 Haziran 2019

Gaziantep Gastronomi Kültürünün Sosyal Medyadaki Yeri:Instagram Örneği

I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye - Sakarya, 01 - 03 Kasım 2018

YAYGIN GASTRONOMİ EĞİTİMİNİN MEVCUTDURUMUNA İLİŞKİN NİTEL BİR ARAŞTIRMA

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK), Türkiye - Balıkesir, 26 - 28 Ekim 2018

Steakhouse Restoranlarda Dry-Aging (Olgunlaştırma) Tekniği Kullanım Boyutlarının Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Türkiye - Kocaeli, 20 - 22 Eylül 2018

YENİLEBİLİR SU ÜRÜNLERİNİN MUTFAKLARDA KULLANIMI AÇISINDAN GASTRONOMİ TURİZMİNİN GELİŞTİRİLEBİLİRLİĞİ: KAPIDAĞI YARIMADASI ÖRNEĞİ

ULUSLARARASI BANDIRMA VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU, Türkiye - Balıkesir, 17 - 19 Eylül 2018

Bandırma Yöresi Gastronomi Rorasının Oluşturulmasına İlişkin Bir Araştırma: Gönen Örneği

ULUSLARARASI BANDIRMA VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU, Türkiye - Balıkesir, 17 - 19 Eylül 2018

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNE ÖZGÜ BİR ÖĞE: REÇELLER

Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 05 - 08 Eylül 2018

TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ BİR TATLI: AŞURE

Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 05 - 08 Eylül 2018

KırsalYöreselÜrünlerinButikOtelRestoranMenülerindeKullanımı: Cunda YöresiÖrneğ

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 11 Mayıs 2018

Festivallerin Yöresel Yenilebilir Ürünlerin TanıtımınaEtkileri: Uluslararası Urla Enginar Festivali Örneği

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

Festivallerin Yöresel Yenilebilir Ürünlerin Tanıtımına Etkileri: Uluslararası Urla Enginar Festivali Örneği

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

A Modal Proposal Towards Improving Supply and Potentialof Rural Tourism inYalova

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

A Research Related to the Interaction Between Rural Tourismand Local Breakfast Culture

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

KırsalTurizmGelişimine GülBitkisinin Yiyecek İçecekÖğesiOlarak Kullanımına İlişkin Bir Araştırma: Isparta Örneği

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

The Availability of Red Beet In Cuisines: A QualitativeResearch Concerning the Culture of Turkish Cuisine

2nd International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Muğla, 10 - 13 Mayıs 2018

Kültürel Miras Kapsamında Düğün Yemekleri: Balıkesir İli Örneği

Uluslararası Turism ve Kültürel Miras Kongresi, Türkiye - Muğla, 05 - 08 Ekim 2017

A Research About The Present Situation of Graduate Level Gastronmy Education in Turkey

8. International Congress on New Trends in Education, Türkiye - Antalya, 18 - 20 Mayıs 2017

Kırsal Turizmin Gastronomi Turizmi Üzerine Etkileri İle İlgili Bir Çalışma: Trabzon Hurması Örneği

I. International Rural Tourism And Development Congress, Türkiye - Bursa, 04 - 06 Mayıs 2017

Yavaş Şehirlerde Yöresel Gastronomik Öğelerin Kırsal Kalkınmaya Etkisine Yönelik Bir Araştırma: Göynük Yöresi Örneği

I. International Rural Tourism and Development Congress, Türkiye - Bursa, 04 - 06 Mayıs 2017

A Modal Proposal Towards An Instruction Related To Cooking Methods In Gastronomy Education

VIII. International Congress of Educational Research, Türkiye - Çanakkale, 05 - 08 Mayıs 2016

Fuzzy TOPSIS Method in Supplier Selection for Food and Beverage Companies

XIII. International Logistic&Supply Chain Congress, Türkiye - İzmir, 22 - 23 Ekim 2015

Somut Olmayan Kültürel Miras Türk Kahvaltı Kültürü Intangible Culturel Heritage Turkish Breakfast Culture

I. Eurasia International Tourism Congress, Türkiye - Konya, 28 - 30 Mayıs 2015

Supplier Selection Criteria for Mass Food Enterprises The Sample of Turkey

XII. International Logistic&Supply Chain Congress, Türkiye - İstanbul, 30 - 31 Ekim 2014

Gastronomi Eğitiminde Yeni Bir Yaklaşım Sınıf Dışı Eğitim A New Approach at Gastronomy Education Outdoor School Education

IX. International Balkan Education and Science Congress, Türkiye - Edirne, 16 - 18 Ekim 2014

Optimization of Supplier Selection Techniques in Food Beverage Firms Case of Turkey

XI. International Logistic & Supply Chain Congress, 07-09 November, Kapadokya., Türkiye - Kayseri, 07 - 09 Kasım 2013

Mevlevilik Felsefesinin Konya Mutfağı Üzerindeki Etkisi

International Conference on Religious Tourism and Tolerance, Türkiye - Konya, 09 - 12 Mayıs 2013

Turizm Sektöründe Butik Üretimin Uygulanabilirliği

XIII. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Antalya, 06 - 09 Aralık 2012

Selection of Supplier with Fuzzy Analytical Hierarchy Process A Model Proposal at Food and Beverage Management

X. International Logistic&Supply Chain Congress, Türkiye - İstanbul, 08 - 09 Kasım 2012

The relationship between product innovation and fusion cuisine in food and beverage establishments a discussion on Turkish cuisine

International Hospitality and Tourism Conference 2012, “Journey into Challenging Times for Research and Innovations”, Türkiye, 03 - 05 Eylül 2012

Ege Denizi'ndeki Su Altı Fauna Çeşitliliğinin Ayvalık Yöresi Mutfak Kültürüne Etkisi ve Gastronomi Turizmi

Sualtı Değerleri ve Turizm Sempozyumu, Türkiye, 07 - 10 Haziran 2012

Türkiye de Gastronomi Eğitiminin Mevcut Durumu ve Geliştirilmesine Yönelik Bir Model Önerisi Present Condition of Gastronomy Education at Turkey and Model Suggestion Intended to Improve

IV. International Congress of Educational Research, Türkiye - İstanbul, 04 - 07 Mayıs 2012

Konaklama İşletmelerinde Analitik Hiyerarşi Prosesi Yöntemi ile Tedarikçi Seçim Kriterlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye - Nevşehir, 12 - 15 Nisan 2012

Supplier Selection In Supply Chain Management of Accomodation Enterprises A Research In The Hotel Of Turkey

24th European Conference on Operational Research, Portekiz, 11 - 14 Temmuz 2010

Yiyecek İçecek Tedarik Zinciri Yönetimi Kapsamında Tedarikçi Seçim Teknikleri

4. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 16 - 17 Nisan 2010

Özellikli Restoranlarda Standart Reçete Kullanma Eğilimi İzmir İlindeki Köfteci Restoranları Üzerine Bir Araştırma

10. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye - Mersin, 21 - 24 Ekim 2009

Özellikli Restoranlarda Menü Planlaması Yapılırken Dikkate Alınan Faktörler Karayolu Güzergahı Üzerindeki Restoranlarda Bir Uygulama

III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 17 - 18 Nisan 2009

Supply Chain Management in The Service and Tourism Industries A Comparative Pilot Research for Turkish Hotels Supply Chains

VI. International Logistics & Supply Chain Congress, Türkiye - İstanbul, 06 - 07 Kasım 2008

Şarap Turizmi ve İzmir Yöresinde Şarap Turizminin Geliştirilmesine Yönelik Bir Model Önerisi

Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu, Türkiye - İzmir, 21 - 23 Kasım 2007

Otel İşletmelerinde Yöneticilerin Etik Davranışlarının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Alan Çalışması

I. Ulusal Türkiye Turizm Sempozyumu, Türkiye - Sakarya, 07 - 08 Eylül 2007

Türk Mutfağının Tanıtılmasında Profesyonel Turist Rehberlerinin Rolüne İlişkin Amprik Bir Çalışma

I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 04 - 05 Mayıs 2007

Yiyecek İçecek Felsefesi ve Beslenme Alışkanlığının Geliştirilmesine Yönelik Bir Model Önerisi

I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 04 - 05 Mayıs 2007

Yiyecek İçecek Olgusuna Sosyolojik Bakış

I. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye - Antalya, 04 - 05 Mayıs 2007

Philosopy Tourism As A New Tourism Kind A Model of Suggestion to Improve The Philosopy Tourism in Kaz Mountains

2007 International Tourism Biennial, Türkiye - Çanakkale, 30 Nisan - 05 Mayıs 2007

Kitap & Kitap Bölümleri 21

Factors Affecting Tourist Preferences: The Example of Health Tourism

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, Lyon, 2025

A Study on The Perception of Hyperlocal Supplying: The Case of Restaurant Consumers

Araştırma Kitabı, Özgür Yayınları, Gaziantep, 2025

The Effects of Food Consumption Habits of Generations X, Y and Z on Food Menus

Mesleki Kitap, Özgür Yayınları, Gaziantep, 2025

A Study to Determine The Accessibilty of Local Food For Foreign Tourists

Mesleki Kitap, Livre De Lyon, Livre, 2025

A Study On the Applicability Of The Partial All- İnclusive System

Mesleki Kitap, Livre De Lyon, Livre, 2025

The Concept of Home-Style Restaurants as a New Trend and Its Sustainability

Mesleki Kitap, Özgür Yayınları, Gaziantep, 2025

APPLICABILITY OF OUT-OF-CLASSROOM EDUCATION IN GASTRONOMY EDUCATION IN TURKEY

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, Lyon, 2024

A RESEARCH IN NON-FORMAL GASTRONOMY EDUCATION ON REMOVING MISCONCEPTIONS BY CONCEPT MAPPING METHOD

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, Lyon, 2024

A Study on The Efffect of Local Gastronomic Organizations on The Use of Local Food

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, LYON, 2024

A Study on The Effect of Dry-Aged Technique on Restaurant Ambiances

Mesleki Kitap, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, 2024

A Research on Detection of Basic Production Losses in Food and Beverage Business

Mesleki Kitap, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, 2024

Menuization of The Local Dishes of Mediterranean

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, LYON, 2024

A Research The Applicability of KANBAN System in Food and Beverage Business

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, LYON, 2024

A Research Towards The Identification of Local Foods Within The Scope of Cultural Heritage: The Case of Edremit Region

Mesleki Kitap, Livre de Lyon, LYON, 2024

A Study on The Effect of Children’s Menus on Restaurant Preferences

Mesleki Kitap, BIDGE Publications, Ankara, 2024

Mutfak Sanatı (Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar) - Makarna Hazırlama ve Soslar

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2020

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış - Gastronomi Sosyolojisine Genel Bakış

Mesleki Kitap, Detay Yayıncılık, Ankara, 2019

Global Issues and trends in Tourism - The Role of Gastronomy Tourism in Slow Cities: Case of Turkey

Mesleki Kitap, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, Sofya, 2016

Current Issue in Hospitality and Tourism Research and Innovations - The Relationship Between Product Innovation and Fusion Cuisine in Food and Beverage Establishments: A Discussion on Turkish Cuisine

Mesleki Kitap, CRC Press Taylor&Francis Group, Shah Alam, 2012

Türk Turizm Tarihi Yapısal ve Sektörel Gelişim - Türk Turizminin Dünya Turizmindeki Yeri

Araştırma Kitabı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2009

Turistik Ürün Çeşitlendirmesi - Kongre Turizmi

Araştırma Kitabı, Nobel Yayın Dağıtım, Balıkesir, 2008

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları