TR
EN
image
54
Prof. Dr. ŞİMAL AYMANKUY

Akademik İdari Deneyim

Akademik Ünvanlar

Prof. Dr.

2023 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları A.B.D.

Doç. Dr.

2019 - Devam Ediyor
Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi

2016 - 2019
Balıkesir Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği

Dr. Öğr. Üyesi

2008 - 2016
Balıkesir Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

Öğretim Görevlisi

2001 - 2008
Balıkesir Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

Araştırma Görevlisi

1997 - 2001
Balıkesir Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

Araştırma Görevlisi

1993 - 1997
Balıkesir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü

Yönetimsel Görevler

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

2018 - 2019
Balıkesir Üniversitesi

Bölüm Başkanı

2018 - 2019
Balıkesir Üniversitesi

Bölüm Başkan Yardımcısı

2007 - 2011
Balıkesir Üniversitesi

Verdiği Dersler

Genel Turizm
Lisans
Gıda Mevzuatı
Lisans
Genel Ekonomi
Lisans
Sürdürülebilir Gastronomi
Lisans
Gastroekonomi
Yüksek Lisans
Bilim Felsefesi
Yüksek Lisans
Gastronomide Sanat,Kültür ve Tarih
Doktora
Uzmanlık Alan Dersi
Doktora
Tez Danışmanlığı
Doktora

Yönetilen Tezler

Yiyecek içecek sektöründe endüstri 4.0 uygulamaları: Yöneticiler ve tüketiciler üzerine bir araştırma
Öğrenci: Şule Demir
Otellerde gıda atıklarının çevresel etkiler açısından değerlendirilmesi
Öğrenci: Sinem Bilgin Öztürk
Merkezi Yer Teorisi kapsamında yerel gıda üretiminde kadın kooperatiflerinin mutfak kültürüne etkisi: İzmir örneği
Öğrenci: Burcu Kaya
Gastronomik kimliğin yerli turistlerin destinasyon tercihine etkisi: Balıkesir örneği
Öğrenci: Didem Uzun
Balıkesir kent mutfağı ve destinasyon pazarlamasına etkileri
Öğrenci: Tuğçe Ergün
Lisans düzeyinde gastronomi eğitimi ve bu bölümlerde görev yapan akademik personelin analizi
Öğrenci: Esra Aycı
Endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları ve iş süreçlerinin iyileştirilmesi
Öğrenci: Erten Kocaağa
Merkez Bankası bağımsızlığı ve işsizlik oranlarına etkisi
Öğrenci: Cüneyt Sargın
Balıkesir ili yerel yöneticilerinin turizme ve Balıkesir turizm potansiyeline bakış açıları
Öğrenci: Ozan Kalaycıoğlu
Kurumsal kaynak planlaması yaklaşımı ile özel geliştirilmiş bir kalıp takip yazılımı uygulamasının işletmeye katkıları
Öğrenci: Murat Sarıoğlan