TR
EN
image
60
Dr. Öğr. Üyesi ELİF SAVAŞ

Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler 7

Development of Gluten-Free Crispy Chicken With Vegetable Powder Coating

International Journal of Food Science, Cilt: 2025, Sayı: 4928193, 2025 (SCI-Expanded)

Evaluation of Physicochemical and Sensorial Quality of Nonconventional Olive-Enriched Snack with Biopolymer Barriers

Journal of food processing and preservation, Cilt: 2023, 2023 (SCI-Expanded)

Process optimization and characterization of physicochemical properties of freeze-dried pineapple snacks enriched with propolis

International Journal of Food Properties, Cilt: 26, Sayı: 2, 2023 (SCI-Expanded)

The Modelling of Convective Drying Variables’ Effects on the Functional Properties of Sliced Sweet Potatoes

Foods, Cilt: 11, 2022 (SCI-Expanded)

The antimicrobial and antioxidant properties of garagurt: Traditional Cornelian cherry (Cornus mas) marmalade

Quality Assurance and Safety of Crops Foods, Cilt: 12, Sayı: 2, 2020 (SCI-Expanded)

Novel debittering process of green table olives application of β-glucosidase bound onto superparamagnetic nanoparticles Innovador método de desamargado de aceitunas verdes de mesa: Aplicación de β-glucosidasa adherida a nanopartículas superparamagnéticas

CYTA - JOURNAL OF FOOD, Cilt: 16, Sayı: 1, 2018 (SCI-Expanded)

Quality Improvement of Green Table Olive cv Domat Olea europaea L Grown in Turkey Using Different De Bittering Methods

Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, Cilt: 1, Sayı: 41, 2013 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar 42

Protein enriched persimmon drops: Physicochemical and sensorial properties.

International Sustainability in Life Congress (SUIC)19-22 May, 2024, 93., Türkiye, 19 - 22 Mayıs 2024

Oleogels: Innovative replacements for solid fats in the food industry with a focus on sustainability

International Sustainability in Life Congress (SUIC), Türkiye, 19 - 22 Mayıs 2024

Bitki Bazlı Protein ile Zenginleştirilmiş Vegan Çikolatanın Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri

13. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye - Ankara, 02 Kasım 2023

Glutatyon ve Biyopolimerler ile Zenginleştirilmiş Dondurarak Kurutulmuş Atıştırmalıkların Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri

13. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye - Ankara, 02 Kasım 2023

Tavuk Salam Üretim Prosesinin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Optimizasyonu

International Conference On Emerging Sources In Science, Türkiye - İstanbul, 01 Haziran 2022

Tavuk salam üretim prosesinin yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu

International Conference on Emerging Sources in Science (ESCICONF), Türkiye - İstanbul, 26 Mayıs 2022

Gıda sektöründe antimikrobiyel ambalajlama

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020

Zeytin değirmeni atık sularının arıtılmasında alglerin kullanım olanakları

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020

A traditional product obtained from cranberry (Cornus mas) fruit produced in the Dursunbey district at Balıkesir province: GARAGURT and its antioxidant properties

1st International symposium on biodiversity research, Türkiye - Çanakkale, 02 - 04 Mayıs 2019

The effects of nutritional biodiversity on intestinal microbiota,

1st International symposium on biodiversity research, Türkiye - Çanakkale, 02 - 04 Mayıs 2019

Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Bilgi Düzeyleri

Gastronomi Turizmi Kongresi, Türkiye - Balıkesir, 17 - 19 Kasım 2016

Use of nanomaterails to improve Food Quality

27th International Sientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye - Bursa, 26 - 28 Eylül 2016

Antioxidant properties of Edremit variety green olives (Olea europea L.).

40th FEBS Congress, The Biochemical Basis of Life, Berlin, Germany, July 4-9, 2015, Almanya, 04 Temmuz 2015

Treatment of the olive β-glycosidase bound superparamagnetic nanoparticles onto green table olives

40th Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) - The Biochemical Basis of Life, Almanya, 04 - 09 Temmuz 2015

Keçi Etinin Besinsel Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi1. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye - Niğde, 02 - 04 Ekim 2013

Helicobacter pylori ve Hayatımızdaki Önemi

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye - Niğde, 02 - 04 Ekim 2013

Gıda Sanayiinde Ozon Uygulamaları, İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi (Sözlü Bildiri).

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye - Niğde, 02 - 04 Ekim 2013

İnülin ve Oligofruktanların Gıdalarda Fonksiyonel Özellikleri

İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye - Niğde, 02 - 04 Ekim 2013

Immobilization of Olive β-glucosidase on to superparamagnetic nanoparticules and its characterization

38th Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS), Rusya, 06 - 11 Temmuz 2013

Purification and characterisation of β-glucosidase from olive (Olea europaea L.)

22nd International-Union-of-Biochemistry-and-Molecular-Biology (IUBMB) Congress/37th Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) Congress, İspanya, 04 - 09 Eylül 2012

Geleneksel bir lezzet: Kokoreç ve Endüstriyel Üretime Uygunluğu

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye - Konya, 10 - 12 Mayıs 2012

Purification and characterization of the olive fruit β-glucosidase involved in the biosynthesis of virgin olive oil phenolics

36th FEBS Congress of the Biochemistry for Tomorrows Medicine, İtalya, 25 - 30 Haziran 2011

The contribution affects of the some ingredients in making hosmerim

EuroFoodChem XVI, Polonya, 06 - 08 Haziran 2011

The effects of the extraction methdos on Turkish olive phenols

EuroFoodChem XVI, Polonya, 06 - 08 Haziran 2011

Effect of washing treatment with ozonated water on the microbial quality of fresh vegetables

1st International Congress on Food Technology, Türkiye - Antalya, 03 - 06 Kasım 2010

The effects of hydrocolloid usage ofn chemical composition and sensory quality of Turkish cheese halva: Hosmerim

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 03 - 06 Kasım 2010

Phenolic compounds in the turkish table olive cultivars

35th FEBS Congress. Gothenburg, Sweden, İsveç, 26 Haziran - 01 Temmuz 2010

Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinin Süt İçme Alışkanlıkları

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye - Denizli, 21 - 23 Mayıs 2009

Ticari Höşmerim Üretiminde Tekstürel Yapının İyileştirilmesi

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye - Denizli, 21 - 23 Mayıs 2009

Effect of different production methods on the Antioxidant activity of Gemlik Olea europea cv

3rd International Congress on Food Nutrition, Türkiye - Antalya, 22 - 25 Nisan 2009

Effect of ozonated water on the microbial quality of fresh ice-berg lettuce

3rd International Congress on Food and Nutrition, Türkiye - Antalya, 22 - 25 Nisan 2009

Characterization of mendo (Antriscus nemorosa) and Mentha species polyphenol oxidase

33rd FEBS Congress and 11th IUBMB Conference, Yunanistan, 28 Haziran - 03 Temmuz 2008

Functioanl Properties of Milk and Whey Proteins

2nd International Congress on Food and Nutrition, Türkiye - İstanbul, 24 - 26 Ekim 2007

Dietary Habits of Balikesir University Students

2nd International Congress on Food and Nutrition, Türkiye - İstanbul, 24 - 26 Ekim 2007

Dietary Habits of Balikesir University

2 nd International Congress on Food and Nutrition, Türkiye - İstanbul, 24 - 26 Ekim 2007

Functional Properties of Milk and Whey Proteins

2nd International Congress of Food and Nutrition, Türkiye - İstanbul, 24 - 26 Ekim 2007

Perakende olarak satışa sunulan işkembe örneklerinin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması

4. ULUSAL MESLEK YÜKSEKOKULLARI SEMPOZYUMU, Türkiye - İzmir, 14 - 16 Mayıs 2007

Zeytinin Besinsel Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri,

4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2007

Yumurtanın Uzun Süreli Dayandırılması ve Pastörizasyonu

3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sympozyumu, Burdur, Türkiye - Burdur, 28 - 30 Ekim 2006

Enerji İçecekleri Tüketimi ve Metabolizmaya Etkileri

3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sympozyumu, Burdur, Türkiye - Burdur, 28 - 30 Ekim 2006

Lactobacillus cinsi mikroorganizmalarca bakteriosin üretimi.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, 26-28 Mayıs, Bursa., Türkiye - Bursa, 26 - 28 Mayıs 2004

Some pysical and chemical changes ocur in market milks

İnternational Dairy Symposium, May 24-28, Isparta/Turkey, Türkiye - Isparta, 24 - 28 Mayıs 2004